Concept sketch for Stanley Park Totem Pole Visitor Centre by Matthew Cencich, via flickr

This was a presentation board (building) I did for a visitor centre at the totem poles in Stanley Park in Vancouver.
The program called for washrooms for both sexes, a retail space, and a sheltered exhibit space. Too many people were peeing in the trees behind the totem poles and something had to be done. The open exhibit space was aligned to be exposed to water in both directions with a view towards the north shore mountains at the north end and coal harbour marina at the south end. I’d detail the cladding and upper glazing differently, and simplify the retail space layout now but I still like the double butterfly roof. This was presented to the parks board along with 2 other schemes…

The final scheme given the go-ahead was by Lubor Trubka Associates Architects, viewable here: http://www.lubortrubka.com/stanley_park.htm

  1. crazytravis10 reblogged this from illustratedvancouver
  2. normrockwell reblogged this from illustratedvancouver
  3. gloriaalala reblogged this from illustratedvancouver
  4. illustratedvancouver posted this
Blog comments powered by Disqus